Core Updates Google 2023

  • wat is zoekmachine optimalisatie

    wat is zoekmachine optimalisatie

    wat is zoekmachine optimalisatie

    core updates google

Google Core Updates

Google Core Updates 2023

Bij Google vinden er meerdere keren per jaar belangrijke veranderingen plaats in de zoekalgoritmes en -systemen. Deze veranderingen worden ook wel 'core updates' genoemd en hebben invloed op de zoekresultaten. Maar geen zorgen, bij Webcontent Marketing houden we deze updates nauwlettend in de gaten en blijven we altijd op de hoogte. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jouw website ook na deze updates nog steeds goed vindbaar blijft in Google. Wil je meer weten over hoe deze core updates werken en hoe je jouw website hierop kunt voorbereiden? Lees dan verder op deze pagina. We helpen je graag!



Ik wil een consultant spreken

Core Updates en vindbaarheid

Het kan zijn dat jouw website minder goed gevonden wordt na een core update, maar dat betekent niet meteen dat er iets mis is met jouw pagina's. Als jouw website geen regels heeft overtreden en niet gestraft is door ons algoritme, hoef jij je geen zorgen te maken. Een core update is er niet op gericht om specifieke pagina's of websites aan te vallen. Google wilt juist de manier verbeteren waarop hun de inhoud van pagina's beoordelen, zodat ze betere zoekresultaten kunnen bieden. Door deze veranderingen kunnen sommige pagina's die voorheen minder zichtbaar waren, nu beter gevonden worden in de zoekresultaten. Bij Webcontent Marketing zijn we altijd op de hoogte van deze updates en we helpen je graag om de kwaliteit van jouw inhoud te verbeteren.



Ik wil hulp
  • zoekmachine optimalisatie crm app

    zoekmachine optimalisatie crm app

    zoekmachine optimalisatie crm app

    Knop
wat is zoekmachine optimalisatie

Content optimalisatie

Zoals eerder uitgelegd, hoef je niets te veranderen aan je pagina's als je merkt dat ze na een core update minder goed presteren. Maar we begrijpen dat je misschien toch iets wil doen om je website te verbeteren. Daarom raden we aan om je te richten op het bieden van de beste inhoud die je kunt maken. Dat is waar onze algoritmes naar op zoek zijn. Wil je weten hoe je inhoud maakt die goed scoort? Bekijk dan onze help-pagina over hoe je betrouwbare en behulpzame content maakt. Op deze pagina vind je vragen die je jezelf kunt stellen bij het beoordelen van je eigen inhoud.


Daarnaast raden we aan om te kijken naar de pagina's die het meest zijn geraakt door de core update. Welke pagina's zijn het meest getroffen en voor welke soorten zoekopdrachten? Kijk goed naar deze pagina's om te begrijpen hoe ze presteren in vergelijking met de vragen voor zelfbeoordeling. Misschien zijn er andere pagina's die beter helpen bij de zoekopdracht omdat ze meer kennis hebben over dat onderwerp. Je kunt ook anderen vragen om eerlijk hun mening te geven (personen die niet verbonden zijn aan jouw site). Zo krijg je meer inzicht in wat je kan doen om je inhoud te verbeteren. Bij Webcontent Marketing helpen we je hier graag bij.


Ik wil een consultant spreken

Hoelang duurt het voor ik weer mij posities terug heb?

Grote Core Updates vinden doorgaans elke paar maanden plaats. Content die getroffen is door een update, zal mogelijk pas herstellen bij de volgende grote update, mits er verbeteringen zijn aangebracht. Google werkt voortdurend aan updates voor de zoekalgoritmes, waaronder ook kleinere core updates. Ze maken niet altijd bekend welke veranderingen ze doorvoeren, omdat deze doorgaans niet opvallend zijn. Toch kunnen deze updates ervoor zorgen dat content wel of niet herstelt als daar aanleiding toe is.


Houd er rekening mee dat verbeteringen die gemaakt worden op je website geen garantie zijn voor herstel en dat pagina's geen statische of gegarandeerde positie hebben in Google. Als er betere content is, zal deze beter scoren in Google. Wij weten wat er wordt verwacht en weten ook wat wij hiervoor moeten doen. Wij gaan altijd voorzichtig te werk en onze klanten hebben daar veel propfijt van.



Ik wil een consultant spreken

Deze informatie delen:

door Rini Petersen 17 apr., 2024
Wat doet een marketingbureau?
Wat is een zoekwoord analyse
10 feb., 2022
Zoekwoord analyse betekend niks anders als het onderzoeken en analyseren van zoekwoorden voor zoekmachines. Nadat we onze website SEO analyse hebben uitgevoerd voor uw website en alle technische mogelijkheden in ons bezit hebben, is het tijd om de beste SEO zoekwoorden te bepalen waarop uw bedrijf zich kan richten.
Wat is Zoekmachine Optimalisatie?
10 feb., 2022
Zoekmachine optimalisatie, oftewel search engine optimazation (SEO), is precies wat u verwacht: optimaliseren van een website voor online zoekmachines. Tijdens de startfase van een zoekmachine optimalisatie marketing plan wordt bepaald op welke zoekwoorden de focus zal moeten liggen en hoe de website geoptimaliseerd kan worden voor de zoekmachine.
Meer posts
Share by: